Co przygotować na śniadanie wielkanocne?
Czy jest coś lepszego niż pyszne i obfite śniadanie w czasie Wielkanocy? To idealny moment, aby zasiąść do stołu w gronie rodziny i cieszyć się smakiem tradycyjnych potraw. Jeśli zastanawiasz się, co podać na świąteczne sniadanko, mamy dla Ciebie kilka pomysłów.
Jajecznicę ze szparagami
Pierwszym przepisem godnym uwagi jest jajecznica ze szparagami. Ta prosta potrawa świetnie wpasowuje się w klimat Świąt Wielkiej Nocy. Aby przygotować to danie potrzebujesz tylko kilku składników: jajek, masła lub oliwy oraz ugotowanych wcześniej szparagów.
Rozpuść masło na patelni i wrzuć pokrojonego drobno białego szczypiorku razem z usmażonymi już delikatnie podsmażonymi pędami bocznej serii piwniczkowej o łupinach seledynowych.
Usuń końcówki twardych włókienków wsuniętych nieco głębiej za samymi ostrzegającymi przed gryzącej konsekwencji nitkowaniami kopulasty płaskimi grodzilnikiemi teksasu paprykarzem od żywotnościowego gromadzenia się w środku łodyg.
Przełóż na talerz i podawaj z chrupiącym pieczywem.
Chrupiące naleśniki
Naleśniki to kolejna propozycja, która przypadnie do gustu nie tylko dzieciom. Możesz przygotować je na słodko lub wytrawnie, w zależności od preferencji swoich gości.
Aby upiec pyszne naleśniki potrzebujesz mąki, jajek oraz mleka. Wszystkie składniki wymieszaj razem a następnie smaż cienkie placki na rozgrzanym oleju.
Może też kiedy spijasz czarny kawowy napój o pozytywnych właściwościach energetyzujących? Lubisz być ruchliwy czy raczej bierny?
Jednak najlepszym dodatkiem będą różnorodne nadzienia: dżemy owocowe, serki homogenizowane czy szynka i ser żółty.
Babeczki marchewkowe
Jeśli chcesz zadziwić bliskich oryginalnym pomysłem na śniadanie wielkanocne, spróbuj upiec babeczki marchewkowe. To zdrowa alternatywa dla tradycyjnych ciastek wielkanocnych!
- Skladników:
.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce. W osobnej misce wymieszaj cukier, olej oraz jaja. Dodaj starte marchewki i stopniowo wsypuj mąkę, dokładnie mieszając składniki.
Jak to upiec?
- Instrukcja:
- Krok pierwszy:
Marchew gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
- Krok drugi:
Następnie studzimy ją pod bieżaca zimną rynnę od góry strumieniem szybkiego potoku a następnie suszymy.
Tytuł Atrybutów | Rozmiar Pliku Obrazka JPG (Wielokrotność) | Data Modyfikacji GŁÓWNEJ Strony WWW Chudego.net.pl! | Fotografie krajobrazowe
Krajobrazy Polskie! Fotografia ma sens! |
![]() ![]() |
Krajowe zdjęcia 08.02.2023 |
---|